Ми сертифікований партнер Google в сфері
розробки сайтів та інтернет-реклами

Клоакинг

Основні Аспекти Клоакінгу

Добре виготовлені, легко читабельні, зручні для відвідувачів сторінки можуть відстати в результаті пошукових запитань (хоча бувають винятки), а оптимізовані сторінки, спеціально насичені ключовими словами, можуть бути незручними для користувачів. Створення сторінки, яку як відвідувачі, так і роботи оцінюють як інформативну, досить складне завдання, зокрема через те, що власник сайту, вибираючи матеріали для наповнення сторінки та її оформлення, може не мати достатніх знань щодо пошукової оптимізації.

 

З цих причин був розроблений метод клоакінгу, для реалізації якого створюються два варіанти сторінки:

  • один для пошукових роботів,
  • інший — для відвідувачів.

Сторінка для користувачів оформляється випадковим чином, без обмежень, пов'язаних з пошуковою оптимізацією. Сторінка, призначена для павуків, наповнюється та оформляється відповідно до вимог оптимізації, для чого потрібно мати знання про пошукові системи. Для розрізнення роботів і відвідувачів можуть перевірятися їх IP-адреси або User Agent.

 

Клоакінг нагадує використання дорвеїв, але має перед ним деякі переваги.

  • По-перше, не потрібно організовувати автоматичне перенаправлення або змушувати користувача вручну переходити на потрібну сторінку (цей прийом незручний для користувачів і занадто легко визначається пошуковими системами).
  • По-друге, конкуренти не зможуть побачити оптимізовану сторінку і використовувати застосований на ній код у своїх розробках, оскільки для цього їм знадобився б IP-адреса, що збігається з адресою якого-небудь павука, що неможливо (хоча є можливість подивитися кеш пошукової системи).

З іншого боку, клоакінг — більш працездатний прийом, ніж створення дорвеїв, оскільки для його застосування потрібні не лише навички програмування та знання методів оптимізації, але і бази даних з IP-адресами та іменами пошукових роботів.

 

Більшість пошукових систем (наприклад, Google) борються з клоакінгом як з нечесним прийомом "розкрутки" сайтів і застосовують до сайтів-порушників штрафні санкції (див. пессимізація).

Читать - полезно, а крутить - прибыльно!

Заказывай SEO-Labs

Добавить комментарий:

Понравился материал? Расскажи друзьям!

Хочеш в ТОП 3? Лінь розбиратися?

Готовий платити:
8500грн
45000грн
На верх